Conferința "Realizări și etape viitoare" a avut loc pe 10 decembrie 2015 la Bucuresti, fiind un eveniment organizat în cadrul programului "Cercetare în sectoarele prioritare"-RO 14, finanțat de Mecanismul Financiar SEE 2009-2014 și cofinanțat de la bugetul național.

Conferința a avut ca scop promovarea rezultatelor intermediare generate de cele 23 de proiecte de cercetare comune finanțate prin programul RO 14, dezvoltate de promotorii de proiecte din România și parteneriii acestora din statele donatoare-Norvegia și Islanda,  la mijlocul perioadei de implementare. Evenimentul a facilitat schimbul de cunoștințe, opinii și cele mai bune practici, cu scopul final de a consolida relațiile bilaterale dintre România și statele donatoare în domeniul cercetării și inovării, precum și stimularea mediului academic și al IMM-urilor de a planifica parteneriate viitoare.

Proiectul ACTIBIOSAFE a fost prezentat de catre directorul de proiect, Prof. Dr. Cornelia Vasile, la conferinta participand de asemenea si partenerii romani din proiect. Programul si prezentarile conferintei pot fi urmarite la http://www.research.ro/ro/articol/3750/program-see-ro-the-conference-achievements-and-future-steps .